Kohderyhmät: Yrittäjät

  • Ympäristön­suojelumääräykset

    Kotkan kaupungin ja Pyhtään kunnan ympäristönsuojelumääräykset koskevat mm. melun- ja pölyntorjuntaa, jätevesien käsittelyä ja eläinten pitoa. Voimassa olevat määräykset ja…

  • Kasvihuonekaasupäästöt

    Kotka on mukana Hiilineutraalit kunnat- eli hinku-verkostossa, jonka jäsenet ovat sitoutuneet vähentämään päästöjä -80 % vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007…

  • Ekotukitoiminta

    Ekotukitoiminta on toimintamalli ympäristöasioiden huomioimiseksi työpaikoilla. Työyksiköihin nimetään ja koulutetaan ekotukihenkilöitä, joiden tehtävänä on oman työnsä ohella edistää ympäristön kannalta…

  • Väestönsuojelu

    Kunnat ovat rakentaneet yleisiä väestönsuojia, suojaamaan alueella asuvia, työskenteleviä tai oleskelevia sekä ulkona liikkuvia henkilöitä. Harvaan asutuilla alueilla, maaseudulla ja…

  • Tiedottaminen ja tärkeitä yhteystietoja

    Kiireellisissä hätätilanteissa tulee aina soittaa yleiseen hätänumeroon 112. On myös suositeltavaa ladata puhelimeen 112-sovellus. Kotkan alueen pelastustoiminnasta vastaa Kymenlaakson pelastuslaitos. Siirry…

  • Haittaeläimet

    Terveydensuojelulain (763/1994) mukaan Kotkan ympäristöterveydenhuollon palveluyksikkö voi velvoittaa kiinteistön tai yleisen alueen omistajan tai haltijan ryhtymään toimenpiteisiin vahinkoeläinten hävittämiseksi kiinteistöltä…

  • Olosuhde­selvitykset

    Terveystarkastaja osallistuu julkisten tilojen sisäilmaselvityksiin. Sisäilmaongelmat tulevat usein esiin käyttäjien kokemana oireiluna joka saattaa johtua useista erilaisista olosuhdetekijöistä. Sisäilma-asioita, niihin…

  • Suuret yleisötilaisuudet

    Suurella yleisötilaisuudella tarkoitetaan tulaisuutta johon odotetaan vähintään 500 samanaikaista kävijää. Tapahtuman järjestäjän on huomioitava että tilaisuudessa syntyvät jätteet on lajiteltava…

  • Hygieniapassi ja todistus terveydentilan selvittämisestä elintarviketyössä

    Hygieniapassi Jokaisella pakkaamattomia, helposti pilaantuvia elintarvikkeita elintarvikehuoneistossa käsittelevällä työntekijällä tulee olla Ruokaviraston mallin mukainen hygieniapassi työskentelyn kestäessä vähintään kolme kuukautta….

  • Alkutuotannosta ilmoittaminen

    Alkutuotannolla tarkoitetaan esimerkiksi maidontuotantoa, munantuotantoa, hyönteisten ja lihakarjan kasvatusta, kalastusta ja kalanviljelyä, kasvisten, hedelmien, viljan ja sienten viljelyä sekä hunajantuotantoa….

  • Ilmakuva Mussalon satama

    Yritysneuvonta

    Yritysneuvontaa Maksuton yritys- ja talousneuvonta palvelee numerossa 040 190 2555 maanantaista perjantaihin klo 8-16, sopimuksesta myös ilta-aikoja. Käydään yhdessä luottamuksellisesti…

  • Vesistöt ja vesiensuojelu

    Vesiensuojelun- ja hoidon tavoitteena on suojella, parantaa ja ennallistaa pinta- ja pohjavesiä niin, ettei niiden tila heikkene ja että niiden…