Konserttilava muuttuu teatterinäyttämöksi draamallisessa konsertissa

Julkaistu 14.10.2024

Kymi Sinfoniettan taiteellinen partneri Topi Lehtipuu ja sopraano Helena Juntunen ovat suunnitelleet jännittävän tositarinaan pohjautuvan draamallisen konsertin kymenlaaksolaisyleisöä varten. Se koetaan keskiviikkona 16.10. klo 19 Kotkan konserttitalolla ja torstaina 17.10. Kuusankoskitalolla.

Kokonaisuus perustuu maineikkaan ruotsalaissopraanon Birgit Nilssonin ja häntä omistushaluisesti seuranneen ihailijan väliseen vuoropuheluun. Tämän mallina ja näyttelijättärenä työskennelleen ”stalkkaajan” ja laulajattaren fanisuhde sai hyvin outoja ja teatraalisiakin piirteitä.

Konserttilava muuttuu nyt teatterinäyttämöksi, jossa näyttelijä ja sopraano esittävät välähdyksiä päähenkilöiden elämästä Wagnerin, Straussin, Verdin, Sibeliuksen ja Rangströmin musiikin luodessa tunnelmaa. Monista yhteyksistä tuttu näyttelijä Anna Paavilainen nähdään ”stalkkaajan”, eli  Nell Theobaldin roolissa.

Konsertin esiintyjät ovat haastateltavina taiteilijatapaamisissa ennen konsertteja klo 17.45 alkaen.  Lisätietoja: www.kymisinfonietta.fi