Hyväntuulen messut keräsi kiitosta ja yli 9000 kävijää

Julkaistu 23.09.2024

Kotkan kaupungin viikonloppuna 21.-22.9. järjestämä Hyväntuulen hyvinvointimessutapahtuma keräsi jälleen runsaasti kiitosta ja messukävijöitä kahden messupäivän ajan.
Satama Areenalla järjestetyssä tapahtumassa vieraili yhteensä 9150 kävijää. Vuoden 2024 teemoina oli Tunne Hyvinvointisi: Liikunta, Luonto ja Turvallisuus.

Nyt toista kertaa järjestetty Hyväntuulen Messut oli maksuton tapahtuma kaikille, jossa kävijät pääsivät tutustumaan yli 80 erilaiseen näytteilleasettajaan hyvinvoinnin ympärillä. Tapahtumassa riitti ohjelmaa, näkemistä ja elämyksiä kaikenikäisille.

Päälavan ohjelmistossa oli molempina messupäivinä erilaisia hyvinvointiteemaisia puheenvuoroja. Kymi Sinfonietan ja Kotkan kaupunginteatterin pienryhmän kaksiosainen yhteisesiintyminen päälavalla oli yksi upeimmista ohjelmanumeroista – kävijät olivat iloisia siitä, että näin korkeatasoista ohjelmaa tuotiin kaikkien saataville maksuttomaan tapahtumaan.

Suosituimpiin ohjelmanumeroihin kuului myös tubettajien: Ellan ja Helmin sekä Nikon ja Santun esiintyminen päälavalla. Lavashowta seurasi Meet&Greet, jossa vieraili yhteensä 1223 kävijää ottamassa yhteiskuvan tubetähtien kanssa.

Lauantaina Tanssii tähtien kanssa -tanssijoiden Anssi Heikkilän ja Kia Lehmuskosken tanssiesitys ja tanssinopetus keräsi lavan edustan täyteen tanssin ihastelijoita.

Myös sunnuntaina Mikko Peltsi Peltolan luonnonystäväteemainen esitys sai ihmiset liikkeelle.

Anssi Heikkilä juonsi messulauantain ja sunnuntain tapahtuman juontaja oli Mikko Peltola.

Satama Areenan yläkerta oli myös messujen käytössä, ja sieltä saattoi löytää tekemistä ja yllätyksiä: Lapsille oli leikkipaikka sekä Kotkan kaupungin Lasten kulttuurikeskus Laivurin tuottama taianomaisen taidokkaasti rakennettu Satumainen Tunnepolku.

Yläkerrasta löytyi myös mm. Laniluola, jossa saattoi pelata virtuaalista pilkkiä tai kokeilla paikallisen Normogames -peliyrityksen tuoretta, Kalevala-aiheista pelidemoa.

FLOW-tilassa saattoi kokeilla erilaisia, uusia harrastuksia aina ukulelen soitosta kantritanssiin. Kotkan taiteilijaseuran kanssa yhdessä toteutetussa Vetten Eläjät -taidetyöpajassa väritettiin eri tekniikoin kaloja, joista myöhemmin tehdään näyttävä yhteisötaideteos.

Hyväntuulen Messut lunastivat paikkansa kotkalaisten sydämissä ja tapahtumaan tultiin yli maakuntarajojenkin. Hyväntuulen Messut oli viime vuoden tapahtuman lailla menestys, jolle kävijät ja näytteilleasettajat toivovat jatkoa.