Kymi Sinfonietta esiintyy Helsingin juhlaviikoilla Samuli Edelmanin kanssa

Julkaistu 21.08.2024

Kymi Sinfoniettalla on erittäin suuri ilo esiintyä yhdessä Samuli Edelmannin kanssa tämän viikon lauantaina 24.8. Huvila-teltassa osana Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa.

Orkesteri sai kutsun esiintymään tälle Pohjoismaiden suurimmalle monitaidefestivaalille perustuen mm. aiempaan yhteistyöhönsä Edelmannin kanssa. Hän vieraili Kotkassa ja Kouvolassa Kymi Sinfoniettan vieraana nyt kuultavalla Vaiheet-produktiolla yhdessä mm. orkesterin taiteellisen partnerin Jukka Perkon kanssa vuoden 2023 alussa. Nämä koskettavat ja tunnelmalliset konsertit olivat menestys.

Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii Marko Ahtisaari.

Huvila-teltassa Samuli Edelmann esittää Vaiheet ja Vaiheet 2 -albumiensa sykähdyttäviä lauluja yhdessä ison orkesterin kanssa. Hän julkaisi vuonna 1997 kulttimaineeseen nousseen Vaiheet-albumin, joka sisälsi hänen isänsä Toni Edelmannin sävellyksiä mm. Goethen, Hessen ja Shakespearen teksteihin. Albumi äänitettiin suurena tuotantona Pariisin sinfoniaorkesterin kanssa.

Toni Edelmannin kuoleman jälkeen Edelmann julkaisi lisää isänsä sävellyksiä sisältävän jatko-osan Vaiheet 2, joka toteutettiin pienemmällä yhtyeellä vuonna 2019. Nyt tämä upea kokonaisuus kuullaan yhdessä Kymi Sinfoniettan, saksofonisti Jukka Perkon, kosketinsoittaja Leri Leskisen ja pianisti Matti Paatelman kanssa myös Helsingin juhlaviikoilla. Miksaajana on Ilkka Herkman.

Kuvassa Samuli Edelmann mustassa poolopaidassa.
Samuli Edelmann