Pysähdy hiljaisuuteen Kotkan pääkirjastossa: vieraana Mari Vainio

Julkaistu 20.08.2024

Torstaina 22.8. klo 17.00–18.30 Kotkan pääkirjaston 3. kerroksen mediatilassa on vieraana toimittaja, luovan kirjoittamisen opettaja, retriitti- ja joogaohjaaja Mari Vainio. Luennon aiheena on Hiljaisuuden hetki.

Mari Vainiolta on ilmestynyt tänä vuonna kirja Antaudu hiljaisuudelle (Kirjapaja 2024), jossa hän johdattaa lukijan lyhyissä teksteissään hiljaisuuden äärelle. Vainio on ohjannut hiljaisuuden retriittejä noin kymmenen vuotta lähinnä Utön ja Örön saarilla. Retriittien lisäksi hän ohjaa luovaa kirjoitusta, joogaa ja toimii ratkaisukeskeisenä valmentajana. Tänä syksynä Vainio toimii kouluttajana Kymenlaakson kesäyliopiston Hiljaisuuden hoivaa- Elämäni tarinat -ohjaajakoulutuksessa.

Kotkan kaupunginkirjaston hiljaisuuden illassa Vainio lukee kirjastaan tekstejä, kuljettaa kuulijoitaan hiljaisuuden sanojen ja pysähtymisen äärelle sekä kertoo mitä hiljaisuuteen asettuminen on hänelle tarkoittanut ja mihin se voi elämässä kuljettaa. Hän kertoo pysähtymisen arvosta arjessa, retriiteistä, kirjan synnystä ja ohjaa ohessa läsnäoloharjoituksia ja pari meditaatiota.

Tapahtuma on osa Kotkassa vietettävää Mielessä tuulee -viikon ohjelmaa. Viikon tavoitteena on tukea kaikkien kotkalaisten mielen hyvinvointia.

Tilaisuus on maksuton.