Messuilla tapahtuu kahdessa kerroksessa

Koko Satama Areena on varattu käyttöömme ja löydät messuilta kaikenikäisille jotain nähtävää, tekemistä, kokemista ja jopa yllättävää.

1. KERROS

Satama Areenan ensimmäisestä kerroksesta löydät päämessutilan, jossa on esillä pääosa näytteilleasettajista sekä tapahtuman päälavana toimiva Hyväntuulen lava.

2. KERROS

Nosta hyvinvointisi uusiin ulottuvuuksiin kapuamalla yläkertaan portaita pitkin tai hissiä käyttäen.

LANILUOLA          TILA 1

Viime vuoden suosikki saa jatkoa! Laniluolassa pääset kokeilemaan erilaisia pelejä parhaassa seurassa. Tilassa on myös runsaasti säkkituoleja ja muuta hengailukalustetta. Laniluolaan on kutsuttu pelejä ihmettelemään kaikki!

  • Laniluolan messuille tuottavat Snooze Ry ja Normogames Oy.
    Normogames Oy on kotkalainen pelialan startup joka koostuu kuudesta XAMKin peliohjelmoinnin opiskelijasta ja se tekee videopelejä tietokoneelle. Snooze ry. on kotkalainen, pääasiassa lähiverkkotapahtumia järjestävä yhdistys.

LASTEN TOUHUTILA LAIVURI        TILA 2

Satumainen tunnepolku. Polulla päästään kurkistamaan vedenalaiseen maailmaan ja ihastelemaan satumetsän rauhoittavaa tunnelmaa.
Tunnepolulla seikkaillaan oman aikuisen kanssa: alle kolmevuotiaat aikuisen sylissä ja alle kymmenenvuotiaat oman aikuisen kanssa.

Polulla tassutellaan ihaillen Satumaista tunnepolkua näkö- ja kuuloaisten, polun aarteisiin koskematta, jotta tunnelma säilyy seuraavalle metsään astujalle samanlaisena elämyksenä.

  • Lasten touhutilan messuille tuottaa Kotkan Lastenkulttuurikeskus Laivuri

LAPSIPARKKI ja LEIKKITILA           TILA 3

Kaipaatko hetken omaa aikaa vaikkapa messuilla kiertelemiseen? Hyväntuulen Messut tarjoaa vanhemmille maksutta alle 4-vuotiaan lapsen lyhytaikaista hoitoa messujen aukioloaikoina. Hoidosta sovitaan vanhempien kanssa kirjallisesti ja maksimihoitoaika on 1 tunti. Huomioittehan, että MLL-hoitajia on rajallinen määrä.

Lapsiparkkiin ovat kaikki tervetulleita myös leikkimään vaikka koko perheen voimin messuhumun lomassa. Lapsille on varattu kivaa puuhaa, leluja ja esimerkiksi värityskuvia sekä majanrakennustarvikkeita.

  • Lastenhoidon messuilla tuottaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri.

FLOW-TILA          TILA 4

Flow-tila on katettu erilaisilla uusilla harrastuskokeiluilla. Tervetuloa testaamaan ja löytämään täältä kipinää omaan hyvinvointiin uusista näkökulmista! Flow-tilan ohjelma julkaistaan pian.


HILJAINEN HUONE        TILA 5

Messujen lomassa saattaa tulla hetki, jolloin kaipaat hetken tilaa rauhoittumiseen. Messuilta löytyy tähän tarkoitukseen luotu hiljainen huone.

KOE AALTOJA!        TILA 6

”Koe Aaltoja!” -huone on kurkistus tulevaan tapahtumaan. Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa  16.-19.10.2024 on valon ja äänen ympärille rakentuva koko perheen kaupunkifestivaali.

HUONE X        TILA 7

Huone X on…..YLLÄTYS! Avaa huoneen ovi niin mysteeri ratkeaa.
Huone X soveltuu kaikenikäisille.

VETTEN ELÄJÄT -TAIDETYÖPAJA        TILA 8

Merellinen taidetyöpaja kaikenikäisille! Tähän voi osallistua kaikki, sillä taidetyöpaja sisältää jokaiselle soveltuvaa, helppoa käsillätekemistä. Taidetyöpajan ohjaajat opastavat kävijöitä tekemiseen.

  • Taidetyöpajan messuille loihtii Kotkan Taiteilijaseura ry