Vartiolaiva Telkän kyljet ja pohja saavat uutta väriä elokuussa

Julkaistu 01.08.2024

Merikeskus Vellamon kupeella Kotkan Kantasatamassa sijaitsevalla vartiolaiva Telkällä alkaa maanantaina 5.8. työmaa. Kymenlaakson museon osana toimivan Merivartiomuseon kokoelmaan kuuluvan aluksen kyljet, pohja ja varalaita saavat pintakäsittelyn, joka palauttaa värit laivan vuosien mittaa auringossa ja tuulessa haalistuneeseen runkoon.

Kunnostustyön aikana ruosteiset ja maalipinnaltaan lohkeilevat kohdat esikäsitellään ja pohjamaalataan. Sen jälkeen vuorossa ovat rungon korkeapainepesu ja maalaus polyuretaanimaalilla.

Telkkä on 29 metriä pitkä ja 5,1 metriä leveä, ja sen rungon korkeus on noin 3 metriä. Kunnostustyön suorittaa Kymera Oy.

Rajavartiolaitosta merivartioaluksena vuodesta 1958 palvellut Telkkä avattiin yleisökohteeksi viime vuonna, ja alus on avoinna myös kesäkaudella 2024. Kunnostustyöt kestävät kahdesta kolmeen viikkoa ja vaikuttavat väliaikaisesti Telkän aukioloaikoihin. Laiva suljetaan yleisöltä esimerkiksi rungon pesun ja kulkusillan kohdalle jäävän alueen käsittelyn ajaksi. Muutoksista tiedotetaan Merikeskus Vellamon verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Vartiolaiva Telkkä Merikeskus Vellamon verkkosivuilla: Merikeskusvellamo.fi/vartiolaiva-telkka