Latinalainen elokuu: Bolognan kansainvälisten lastenkirjamessujen vuoden 2024 kirjailijan kuvitusnäyttely Laivurissa

Julkaistu 30.07.2024

Chileläisen Paloma Valdivan Nosotros / ”Me” / “Us” -näyttely avaa Lastenkulttuurikeskus Laivurin syyskauden, ja samalla Kotkan Latinalainen elokuu -teemakuukauden. Monesti palkittu Valdivia on 2024 vuoden Bolognan kansainvälisten lastenkirjamessujen vuoden kirjailija. New York Times valitsi hänen kuvittamansa The Book of Questions -kirjan vuoden 2022 parhaaksi lastenkirjaksi.

“Olemme iloisia saadessamme esitellä kotkalaisille kansainvälisesti palkitun kuvittajan työtä”, kertoo Kotkan lastenkulttuuripäällikkö Pia Oinas.

“Yhteistyö helsinkiläisen lastenkulttuurikeskus Ninhon kanssa avasi tämän mahdollisuuden, ja voimme näin kurkistaa uusimpaan chileläiseen lastenkirjakulttuuriin. Panostamme jatkossakin laadukkaisiin näyttelyihin ja haluamme palvella myös muita kuin äidinkielekseen suomea puhuvia asiakasryhmiä”, Oinas visioi.

Näyttely sisältää kuvituksia Paloma Valdivian uusimmista lastenkirjoista ja hänen muista projekteistaan, jotka esittelevät ihmisen perusteemoja, kuten perhettä, äitiyttä, identiteettiä ja yhteisöä. Näyttelyssä nähdään myös näytteitä Valdivian luonnoskirjan sivuilta ja videon hänen työskentelytavoistaan. Mukana on myös Paloman uusimpia animaatiovideoita, joilla hän kuvittaa suosittuja perinteisiä lauluja.

Näyttely on avoimena yleisölle 2.8.–7.9. Lastenkulttuurikeskus Laivurissa, Laivurinkatu 7, tiistaista perjantaihin klo 9–19 ja lauantaisin klo 11–16.

Näyttely on osa Latinalainen elokuu -kokonaisuutta, joka tuo Kotkaan monipuolisen kattauksen Latinalaisen Amerikan kulttuurista, kuvataiteesta ja runoudesta, musiikkiin ja tanssirytmeihin.

Latinalainen elokuu -ohjelma

2.8.–7.9. Paloma Valdivia: Nosotros”/ “Me” / “Us” -näyttely. Lastenkulttuurikeskus Laivuri. Vapaa pääsy
9.–30.8. Juha Vasku: Orixá, Afrikasta Bahiaan, Bahiasta Suomeen -näyttely. Galleria Uusikuva. Vapaa pääsy
4.8. klo 18 Teatteriryhmä Kimara: Etelä-Amerikan runoutta. Sapokan kiviamfiteatteri. Vapaa pääsy
5.8. klo 19 Thais Morellin musiikkia. Kotka Jazz, Ravintola Kairo
7.8. klo 17–19 Tuntematon ja tuttu Latinalainen Amerikka -luentotilaisuus. Merikeskus Vellamon auditorio. Vapaa pääsy
24.8. klo 14 Lasten lattarit, lasten ja perheiden tanssitapahtuma. Lastenkulttuurikeskus Laivuri. Vapaa pääsy
24.8. klo 17 Meksikolaisen runouden ja musiikin ilta. Galleria Uusikuva. Vapaa pääsy.
31.8. klo 11–12 Toritanssit latinalaisin rytmein. Kotkan tori. Vapaa pääsy.

Paloma Valdivian esittely Bolognan lastenkirjamessujen verkkosivulla (teksti englanniksi): Bolognachildrensbookfair.com/en/focus-on/illustrators/the-2024-annual-cover-author/9964.html

Lue lisää Latinalaisesta elokuusta sivulta Kotka.fi/vapaa-aika/latinalainenelokuu