Kohtaamisten keittiö tuo Meripäiville tähtiartisteja ja darravapaat bileet

Julkaistu 17.07.2024

Kohtaamisten keittiö tarjoilee Kotkan meripäiväyleisölle mocktaileja ja kiinnostavan kattauksen tähtiartisteja. Kohtaamisten keittiön tiloista Toivo Pekkasen koulun katutasosta löytyy Meripäivillä
Mocktailbaari, jossa työskentelevät mocktailmestareiksi koulutetut paikalliset nuoret. He valmistavat festariyleisölle mocktaileja eli raikkaita alkoholittomia drinkkejä.

”Useimmat nuoret osaavat käyttää alkoholia kohtuudella, ja myös täysin raittiiden nuorten osuus on THL:n kouluterveyskyselyiden mukaan kasvanut”, kertoo Raittiuden Ystävien toiminnanjohtaja Hannah Honkanen.
”Haluamme tämän trendin mukaisesti luoda Meripäivillä puitteita yhteisölliseen yhdessäoloon ja kohtaamisiin niillekin, jotka eivät viihdy anniskelupaikoissa”.

Kohtaamisten keittiön osallisuuskoordinaattori Inka Setälä kertoo, että alkoholittomat bileet on olleet alusta alkaen Kohtaamisten keittiön suunnitelmissa.
”Hauskanpitoa ja hyviä bileitä voi olla ilman viinaksiakin – ja mikä parasta: täysin darravapaasti.

Tähtiartisteja ja meripäivätanssit

 Torstai-iltana klo 18 Kohtaamisten keittiöllä kuullaan Joel Hallikaisen kahvikonsertti, missä iskelmäartisti esittää suosittuja kappaleitaan. Laulujen lomassa hän kertoo tarinallisesti pitkän uransa merkittävistä kohtaamisista.
Perjantaina on vuorossa rap-artisti Asa, jonka konsertti on suunnattu lähinnä nuorisolle. Maksuton ja päihteetön konsertti pidetään Toivo Pekkasen 2. kerroksen salissa iltapäivällä jo klo 16.30.

Lauantaina klo 13 pääsee samaisessa Toivo Pekkasen salissa hulmuttelemaan helmoja ja pyörähtelemään meripäivätanssien pyörteisiin. Päivätansseja tähdittää Kotkan oma tangokuningatar Marita Taavitsainen. Hän on Toivo Pekkasen koulun entinen oppilas ja palaa nyt tuttuun saliin kohtaamaan ja viihdyttämään meripäiväyleisöä.

Tuotto hyvään tarkoitukseen

Kotkalaisten sydämiin sulanut Kohtaamisten keittiö on toiminut Toivo Pekkasen koululla nyt seitsemän kuukauden ajan. Osallisuutta mahdollistavaan yhteisölliseen toimintaan osallistuu viikoittain noin 600 ihmistä. Suosituimpia tapahtumia ovat olleet kaikille avoimet maksuttomat ruokailut ja kahvitilaisuudet, joissa hyödynnetään ylijäämäruokaa. Vapaaehtoistiimissä on useita kymmeniä kotkalaisia ja yhteistyökumppaneina ja lahjoittajina on paikallisia yrityksiä.

Heinäkuussa Kohtaamisten keittiö on kesätauolla, mutta viihtyisä tila herää eloon Meripäivien ajaksi. Meripäivätapahtumien tuotolla kerätään varoja perustoiminnan tukemiseksi.

”Mocktailbaarista löytyy suolaista ja makeaa purtavaa kahvin ja mocktailien kaveriksi. Ja tapahtumien tuotolla hankimme täydentäviä perustarvikkeita maksuttomiin ruokatapahtumiin”, kertoo Inka Setälä.

”Pienelläkin tuotolla tehdään hyvää monille pitkäksi aikaa”.