Maretariumin kesän erikoisnäyttelynä Jari Heikkisen luontokuvia ”Tilanteita ja tunnelmia”

Julkaistu 04.06.2024

Maretariumin kesän 2024 erikoisnäyttelynä on kouvolalaisen ammattiluontokuvaajan Jari Heikkisen valokuvanäyttely ”Tilanteita ja tunnelmia”.

Kouluvuosistaan saakka Jari Heikkinen (s. 1965) on harrastanut valokuvasta. Jäätyään neljä vuotta sitten eläkkeelle armeijan palveluksesta hän on voinut panostaa luontokuvaukseen aiempaa enemmän.  Heikkinen on saavuttanut kuvillaan lukuisia kansainvälisiä palkintoja ja nyt tänä keväänä hänelle myönnettiin Kymenlaakson Kulttuurigaalassa kunniamaininta monipuolisesta ja ansiokkaasta urastaan luontovalokuvaajana.

Valitessaan näyttelykuvia Maretariumin näyttelyyn Heikkinen mietti erityisesti tilaan sopivia kuvia. Näyttelyn lintukuvat on kuvattu Kymenlaaksossa, ketut Helsingissä ja karhut Kuhmossa ja Suomussalmella.

Heikkinen kertoo, että luontokuvauksessa tärkeää on tuntea kuvauskohteensa. Kaakkureita hän on kuvannut Suomenniemellä jo yli 20 vuotta samalla paikalla. Näin hän on oppinut tuntemaan niiden tavat yksilöinä ja pystynyt suunnittelemaan millaisia kuvia tavoittelee. Heikkinen kertoo, että piiloutuminen on eläimiä kuvatessa tärkeää. Kuvatessaan kaakkureita hän on itsekin osittain vedessä neopreenihaalareineen ja räpylöineen, lautalla on kiven näköinen piilokoju ja siellä hän on osa kaakkurilammen maisemaa.
Heikkinen korostaa valon tärkeyttä oikean tunnelman vangitsemisessa. Aamut, illat ja yöt ovat arvokasta ohikiitävää aikaa luontokuvaajalle. Vuosikymmeniä kestäneen valokuvausuransa edelleen jatkuessa Heikkinen kertoo innokkaasti kuinka luonto tarjoaa jatkuvasti uusia tilanteita ja uutta opittavaa.

Koko Heikkisten perhe, nyt jo aikuiset neljä lasta ja perheen äiti, valokuvaavat. Kuvia ja tarinoita löytyy netistä FotoFamily -nimellä:  www.fotofamily.fi, FB: Jari Heikkinen FotoFamily, Instagram: jariheikkinenfotofamily

Jari Heikkisen näyttely on esillä Maretariumissa koko kesän, elokuun 29. päivään saakka. Näyttely on myyntinäyttely, näyttelykuvien hinnat ovat 400 – 600 €.

Näyttely sisältyy Maretariumin pääsylipun hintaan, tervetuloa ihailemaan upeita luontokuvia!

www.maretarium.fi