Monimuotoisen Kotkan kehittämisraati aloittaa toimintansa syksyllä

Julkaistu 11.04.2025

Nyt voit hakea mukaan kehittämään hyvinvoivaa ja monimuotoista Kotkaa!

Hyvinvoinnin edistämisen palvelut aloittaa kuntalaisten kanssa tehtävän monimuotoisuuden edistämistyön perustamalla kehittämisraadin. Raatiin on avoin haku ja siihen mahtuu 25 osallistujaa.

Monimuotoisuudella tarkoitetaan ihmisten välisten erojen ja vaihtelun kirjoa. Kaikki erityisryhmät ja vähemmistöt ovat osa monimuotoista yhteiskuntaa. Monimuotoisessa yhteiskunnassa sekä yksilöt, että ryhmät kunnioittavat toistensa erilaisuutta. Kehittämisraadissa käsitellään teemoja erityisesti hyvinvoinnin ja osallisuuden näkökulmasta.

Jos sinä koet, että voisit olla juuri hyvä ehdokas pohtimaan monimuotoisuuden teemoja kanssamme, hae mukaan oheisen linkin kautta jätettävällä hakemuksella!

Hakemukseen pääset tästä!

Hakuaika raatiin on 14.4.-31.5.2025. Tieto valinnoista lähetetään hakijalle kesäkuun loppuun mennessä.  

Monimuotoisen Kotkan kehittämisraati aloittaa toimintansa syksyllä 2025.

Hyvinvointiin vaikuttavat monet asiat

Raadin tarkoituksena pohtia hyvinvoinnin edistämistä, lisätä osallistujien ymmärrystä erilaisten ihmisten arjesta, tarpeista ja kohtaamista haasteista. Tarkoituksen on myös kerätä tietoa kaupungin toiminnan suunnittelun pohjalle eri hyvinvointiin vaikuttavien asioiden näkökulmista.

Raatiin voi hakea kuka tahansa ihan tavallinen kotkalainen. Toiminta ei vaadi mitään ennakko-osaamista, vaan arjen kokemusta elämästä ja Kotkasta asuinpaikkana.

Raadin toimikausi on kaksi vuotta. Kokoontumisia on tarkoitus järjestää n. 2krt vuodessa ja käsiteltävät teemat vaihtelevat. Toiminta on vapaaehtoista ja siitä voi halutessaan jättäytyä pois missä vaiheessa tahansa. Osallistujille ei makseta palkkiota, mutta tapaamisissa on tarjolla pientä purtavaa.

Raatiin on avoin haku ja toivomme hakijoilta lyhyet perustelut, miksi juuri sinä olisit hyvä monimuotoisuuden osaaja ja asiantuntija.

Monimuotoisuus voi sisältää monia eri ulottuvuuksia, kuten:

  1. Eri kulttuurien, kielten, perinteiden ja uskomusten moninaisuus.
  2. Eri etnisten ryhmien ja alkuperien moninaisuus.
  3. Eri sukupuolten ja sukupuoli-identiteettien moninaisuus.
  4. Eri ikäryhmien moninaisuus.
  5. Perheiden moninaisuus.
  6. Eri sosiaalisten ja taloudellisten taustojen moninaisuus.

Ihmisten monimuotoisuus rikastuttaa yhteiskuntaa ja edistää ymmärrystä, suvaitsevaisuutta ja yhteistyötä. Se auttaa myös luomaan innovatiivisia ratkaisuja ja parantamaan yhteisöjen hyvinvointia.

Lisätietoja ja yhteydenotot, hyvinvoinnin edistämisen palvelut:

osallisuuskoordinaattori Hanna Pikka,
040 185 3285 / hanna.pikka@kotka.fi