Tulta ja trapetsia – monipuolinen ohjelma valtaa kaupungin Aaltoja!-festivaalissa

Julkaistu 01.10.2024

Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa -festivaali järjestetään 16.-19. lokakuuta eri puolella kaupunkia.
Festivaalin pääosassa ovat erilaiset valo- ja ääniteokset, mutta tapahtumassa on myös monipuolisesti muuta ohjelmaa. Festivaalilla ei ole erillistä ohjelmalavaa, vaan esityksiä ja ohjelmaa on eri paikoissa pitkin teosreittiä ja kaupunkia, sekä Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden että muiden tahojen järjestämänä.

Festivaalin avajaispäivänä keskiviikkona 16.10. nähdään kaksi upeaa showta, kun tulitaideduo Tuluxxia hämmästyttää klo 19 ja klo 20.30 Kantasatamassa. Keskiviikkona ohjelmaa on myös mm. Kotkan kaupunginteatterilla, jossa pääsee ostoksille puvuston kirpputorille sekä hengähtämään runouden pariin. Torstaina voi esimerkiksi rauhoittua sointukylvyssä OmaSp:n konttorilla tai vierailla Pyhän Nikolaoksen kirkon avoimissa ovissa.

Tulitaideduo. Kuvaaja Ahti Kannisto

Perjantaina Vellamon katoksen ottaa haltuun RAErave, jossa underground rave -maailma kohtaa tanssitaiteen kokeellisessa ja poikkitaiteellisessa esityksessä. Sibeliuksenpuistossa sen sijaan ihastuttaa LED flow esitys klo 20 ja teosreitillä nähdään Sirkuskoulu Rainbown valojonglööri ja valohahmo. Lisäksi perjantaina klo 18 Kotkan kauppatorilla jaetaan Vuoden positiivin kotkalainen -palkinto. Torstaina ja perjantaina teosreitillä liikkuvat myös perinteiset Tanssiryhmä Moven valohahmot.

Lauantaina ohjelmassa on mm. Kantasatamassa klo 19 esitettävä lumoava ”Tarina merestä” -rengastrapetsiesitys. Tulitaidetta nähdään klo 20 vanhan sairaalan portailla ja klo 21 Kauppatorin Tori-lavalla mm. akrobatiaa ja nykytanssia sisältävä ”Kohti valoa” – esittävän taiteen kokonaisuus. Lauantaina reitillä viihdyttämistä jatkavat Sirkuskoulu Rainbown valoesiintyjät. Kotkan kauppatorin ruokatori erilaisine myyntikojuineen palvelee koko tapahtuman ajan.

Tapahtumaviikolla ohjelmaa järjestetään lisäksi mm. Sunilassa, Kyminlinnan valleilla ja Kymin kirkossa.
Kymin kirkolla nähdään teos Lux orandi – rukouksen valo ja ohjelmassa on mm. rukousrasteja. Sunilassa sen sijaan pääsee perjantaina klo 19 nauttimaan Of Spite -metalliyhtyeen ulkoilmakonserttista Alvariskan edustalla.
Lisäksi Sunilassa ovat perjantaina ja lauantaina esillä valoteokset Kaikki kotona ja Aino ja Alvar -videoinstallaatio. Myös Kyminlinnan valleilla kajahtaa jälleen ja upean Kyminlinnan Kajo 3. valoteoksen lisäksi tapahtumakävijöitä palvelee kahvila Kajo.

Koko ohjelma lisätietoineen osoitteessa aaltojafestivaali.fi. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.