Valtuusto hyväksyi Kotkan kulttuuriohjelman

Julkaistu 23.09.2024

Kotkan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt kaupungin kulttuuriohjelman vuosille 2024–2030.

Kulttuuriohjelma kokoaa yhteen näkemyksiä kotkalaisen kulttuurialan kehittämisestä. Ohjelmaan on kirjattu periaatteita ja käytännön toimenpiteitä, joilla rakennetaan Kotkasta yhteistuumin edelleen monipuolista ja uusiutuvaa taiteen ja kulttuurin hyvinvoinnin aluetta.
Tavoitteena on tarjota yhä monimuotoisempia kulttuuripalveluja tukien näin kaupungin elin- ja vetovoimaa, yhteiskuntarauhaa ja kokonaisturvallisuuttakin.

Ohjelmatyö toteutettiin kuntalaisia monin tavoin osallistaen. Taiteenalakohtaisia työpajoja ja keskustelutilaisuuksia järjestettiin seitsemän, kolme kuntalaiskeskustelua pidettiin kirjastoilla.
Lisäksi toimitettiin erilliset verkkokyselyt sekä kuntalaisille että kulttuuritoimijoille. Kulttuuri- ja tapahtumapalvelujen henkilöstölle järjestettiin myös koulutustilaisuudet moninaisuudesta ja kulttuurihyvinvoinnista.

Kotkan_kaupungin_kulttuuriohjelma_2024_2030

Kaupunginvaltuusto merkitsi myös tiedoksi kaupungin talouden alkuvuoden seurantaraportin eli osavuosikatsauksen 1.1.- 30.6.2024.

Strategian_ja_talouden_toteutumisraportti_30_6_2024_

Lisäksi valtuusto päätti muuttaa luottamushenkilöiden palkkiosääntöä siten, että siihen lisätään määräys nuorisovaltuuston kokouksista maksettavasta kokouspalkkiosta.

Muutos nostaa nuorisovaltuuston merkitystä vaikuttamistoimielimenä ja tukee sitä kautta kaupungin osallisuusohjelman tavoitteita.

Nuorisovaltuuston jäsenille maksetaan jatkossa nuorisovaltuuston kokouksiin osallistumisesta kokouspalkkiota 15 euroa kokoukselta sekä matkakustannusten korvaus Kotkan kaupungin alueella sijaitsevasta vakituisesta asunnosta kokouspaikalle.

Kaupunginvaltuuston kokouksen esityslista on luettavissa osoitteessa www.kotka.fi/esityslistat