Suurmusikaali Big Fish Suomen ensi-illassa kaupunginteatterissa

Julkaistu 17.09.2024

Suomen kantaesitys, suurmusikaali Big Fish -kalajuttuja saa ensi-iltansa Kotkan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä lauantaina 21. syyskuuta. Kotkassa musikaalin ohjaa Miko Jaakkola ja kapellimestarina toimii Jouni Bäckström.

Tim Burtonin elokuvaan ja Daniel Wallacen romaaniin perustuva musikaali sai maailman ensi-iltansa Broadwaylla vuonna 2013. Musikaalin on säveltänyt Addams Family -musikaalin säveltäjänä tunnettu Andrew Lippa. Kantaesityksen suomentajana on toiminut Paavo Leppäkoski.

Musikaalin päähenkilö Edward Bloom (Juho Markkanen, Antti Leskinen) on armoitettu tarinankertoja, jonka tarinat ovat täynnä kauneutta, rakkautta ja mielikuvitusta.

Hänen toimittajataustainen poikansa Will taas haluaa selvittää totuuden ’kalajutuilta’ kuulostavien tarinoiden takana. Musiikin siivittämä, fantasiaa ja todellisuutta yhdistelevä esitys on huikean visuaalinen, vauhdikas ja humoristinen kertomus isän ja pojan suhteesta. Se kertoo elinikäisestä rakkaudesta sekä siitä miten tarinat, suuret tai pienet, voivat tehdä elämästämme merkityksellisemmän ja muuttaa kohtalomme suuntaa.
Ohjaaja Miko Jaakkolan mukaan Big Fish on lämminhenkinen tarina, jossa on vahva suvaitsevaisuuden sanoma.

Musikaalin koreografia on Minna Vainikaisen (vier.), lavastus Lucie Kuropatován, pukusuunnittelu Saara Jolkkosen (vier.) ja valo- ja videosuunnittelu  Pietu Pietiäisen (vier.).
Rooleissa ovat Antti Leskinen, Juho Markkanen, Kalle Kurikkala, Lise Holmberg, Marika Huomolin, Ella Mustajärvi, Kari Kukkonen, Osku Haavisto, Mikkomarkus Ahtiainen, Miia Maaranen, Klim Belov, Maxim Kayava, Stella Löflund (vier.), Riikka Pelo (vier.) ja Ella Tepponen (vier.). Lisäksi lavalla nähdään kyläläisiä, häävieraita ja sirkuslaisia.
Musiikista vastaavat Harri Heininen (rummut), Wiljami Salminen (kitara), Jonas Mäki (basso), Sirkku Mantere (viulu), Aleksandra Petrova (sello) ja Jouni Bäckström (piano).

Liput ja lisätiedot: https://www.kotkanteatteri.fi/ohjelmisto/big-fish-musikaali/

Big Fish
Tarina päärooleissa ovat mm. Marika Huomolin ja Juho Markkanen.