Sibeliuksenpuisto palaa teoskohteeksi – Aaltoja! 2024-festivaalin reitti on julkaistu

Julkaistu 12.09.2024

Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa -kaupunkifestivaali järjestetään 16.-19.10.
Festivaali on käynnissä keskiviikkona ja torstaina klo 18–21 sekä perjantaina ja lauantaina klo 18–22. Tapahtuman keskiössä on vuosittain vaihtuva valo- ja ääniteoksia sisältävä teosreitti, jonka kohteet ja osa teoksista on nyt julkaistu.

Aaltoja! -festivaalin teosreitti alkaa perinteiseen tapaan Haukkavuoren näkötornilta. Näkötornin teoksessa nähdään tänä vuonna Kotkan lyseolaisten kädenjälkeä. Taiteilija Niko Tiaisen luoma teos tulee pohjautumaan yhdessä lyseon kuvataideryhmän kanssa syksyllä työstettyyn materiaaliin.

Reitti jatkuu näkötornilta Kotkansaaren vanhalle sairaalalle, jossa nähdään ja kuullaan Anu Välitalon ja Arttu Tolosen teos Waves bow down before the shore. Sairaalalta reitti kulkee viime vuonna paljon ihastusta herättäneelle Konserttitalon sisäpihalle, jossa tänä syksynä sukelletaan pinnan alle. Teoksen toteutuksesta vastaa Hans Lindqvist.

Uutena teoskohteena on Kotkan lyseon Arcus-talo, jonka seinään heijastuu Ainu Palmun lumoavan pinkki teos Pink Caravan. Lyseolta reitti kulkee teoskohteeksi palaavaan Sibeliuksenpuistoon. Puistossa sijaitsee kotkalaisen taiteilijaryhmä Unformattedin teoskokoelma God’s ways, sekä itävaltalaisen Leo Bettinellin ja Circus Lumineszenzin vaikuttava teos Oumua. Myös Kotkan kaupunginteatteri on mukana omalla teoksellaan ja Nikolaoksen kirkon ystävät valaisevat jälleen Pyhän Nikolaoksen kirkon.

Lehmuskujalla sijainnut Aaltoja! -tori siirtyy Kauppatorille. Torilla pääsee myös ihastelemaan yhtä tapahtuman pääkohdetta – Kotkan kaupungintaloa. Torin sykkeestä siirrytään avaruusmatkalle Kotkan lastenkulttuurikeskus Laivurin sisäpihalle. Lastenkulttuurikeskuksen kokonaisuus on suunniteltu ennen kaikkea perheen pienimmille, mutta myös isommat kävijät ovat tervetulleita. Laivurinkadulta reitti jatkuu ja päättyy Kantasatamaan, jossa päästään ihailemaan Niko Tiaisen vedessä hehkuvaa teosta Lepidoptera.

Valotaidetta nähdään myös Karhuvuoren urheilutalolla, jonne tulee tapahtuman etäkohde. Tapahtuman muu ohjelma ja lopulliset teostiedot julkaistaan myöhemmin osoitteessa aaltojafestivaali.fi