Kymi Sinfoniettalla teemana englantilainen rakkaus

Julkaistu 15.09.2024

Kymi Sinfoniettan taiteellinen partneri Topi Lehtipuu on luonut uniikin ja elämyksellisen konserttikokonaisuuden, jossa teemana on englantilainen rakkaus.
Tunteet hehkuvat lämpiminä tässä brittiteemaisessa konsertissa, joka kuullaan keskiviikkona 18.9. Kotkan konserttitalolla ja torstaina 19.9. Kuusankoskitalolla. Se ammentaa aineksia Shakespearen kirjallisuudesta, englantilaisesta taiteesta ja antiikin ehtymättömistä rakkaustarinoista.
Kokonaisuuteen sisältyy englantilaisen musiikki- ja ooppera-aarteiston parhaimpia paloja, otteita mm. saarivaltion barokin mestarin Henry Purcellin sävelmaailmasta ja Benjamin Brittenin tuotannosta.

Topi Lehtipuu tuo lavalle laulajia kansainväliseltä huipulta, solisteina ovat sopraano Helen Lacey ja baritoni Samuel Dale Johnson. Nämä loistavat tulkitsijat saavat rakkauden, intohimon ja kaihon teemat syttymään henkiin puhuttelevalla tavalla.
Lacey on opiskellut Lontoon kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa ja on ollut mm. Leedsin liedfestivaalin nuori nimikkotaiteilija. Australialainen Dale Johnson kuuluu nuoren polven johtaviin baritoneihin ja hänen ääntään on kutsuttu ”loisteliaan lyyriseksi”.