100 päivää uudistukseen: Kohti Etelä-Kymenlaakson työllisyysaluetta 

Julkaistu 23.09.2024

Tänään (23.9.) on jäljellä tasan sata päivää siihen, kun julkisten TE-palveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille. TE-palvelut tulevat tällöin osaksi kuntien lakisääteisiä peruspalveluita, samalla tavalla kuin esimerkiksi varhaiskasvatus- tai koulutuspalvelut. Tätä muutosta kutsutaan TE2024-uudistukseksi ja se astuu voimaan 1.1.2025.

Valtakunnallinen uudistus tuo kunnille lisää työkaluja työllisyyden edistämiseen. Uudistuksen taustalla onkin erityisesti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamisen helpottaminen sekä asiakaslähtöisyyden lisääminen. Myös paikallisen elinvoiman vahvistaminen on uudistuksen tavoite.

Uudistuksen yhteydessä Kotkan ja Haminan TE-toimistot lakkautetaan ja niiden tehtävät siirtyvät Etelä-Kymenlaakson kuntien – Kotkan, Haminan, Pyhtään, Miehikkälän ja Virolahden – muodostamalle yhteiselle työllisyysalueelle. Työllisyysalue toimii vastuukuntamallilla, jossa Kotkan kaupungilla on vetovastuu TE-palveluiden järjestämisestä. Myös nykyiset TE-toimiston työntekijät siirtyvät Kotkan kaupungin palvelukseen.

Työllisyysalueella tulee olemaan vuodenvaihteen jälkeen kaksi asiointipistettä, yksi Kotkassa ja toinen Haminassa. Asiointipisteet tulevat näillä näkymin sijaitsemaan nykyisissä TE-toimistojen tiloissa.

Asiakkuudet säilyvät ennallaan

Vaikka TE-toimistot lakkautetaan, ei muutos vaadi TE-toimiston nykyisiltä asiakkailta mitään erityisiä toimenpiteitä. Asiakkuudet siirtyvät automaattisesti oikeaan paikkaan, nykyiset työnhaut sekä työllistymissuunnitelmat pysyvät voimassa ja työttömyysetuudet maksetaan normaalisti. Omat vastuuasiantuntijat voivat vaihtua, mutta tällä ei ole vaikutusta asiakkuuksiin.

Jos siis kaipaat ensi vuonna tukea ja neuvontaa erilaisissa työ- ja elinkeinoelämän asioissa kuten esimerkiksi työllistymisessä, työnhaussa, työntekijöiden rekrytoinnissa, osaamisen kehittämisessä tai starttirahassa, voit kääntyä oman työllisyysalueesi puoleen!

Uudistuksen etenemisestä tullaan tiedottamaan vielä lisää tasaiseen tahtiin.

Seuraa uudistusta Kotkan kaupungin sivuilla

Lue tästä Kaakkois-Suomen TE-toimiston tiedote uudistuksesta