Vielä ehtii museolaivoille Merikeskus Vellamoon

Julkaistu 21.08.2024

Kotkan Kantasatamassa Merikeskus Vellamon museoaluslaiturissa ja piha-alueella sijaitsevat kesäkohteet ovat avoinna 1.9. asti.

Suomen merimuseon jäänmurtaja Tarmo ja majakkalaiva Kemi sekä Kymenlaakson museon/Merivartiomuseon vartiolaiva Telkkä ovat avoinna yleisölle vielä parin viikon ajan. Laivoihin voi tutustua sunnuntaihin 1.9. klo 17 asti, minkä jälkeen ne sulkeutuvat talvikaudeksi.

Laivat ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10–17, maanantaisin kiinni. Kolmelle museoalukselle on yhteinen 10 euron hintainen pääsylippu, jonka voi ostaa Merikeskus Vellamon lipunmyynnistä. Alle 18-vuotiaat vierailevat laivoissa maksutta, samoin Museokortin ja Kaikukortin haltijat.

Itämeripäivän yleisöopastukset majakkalaiva Kemillä

29.8. klo 11–11.30 ja 15–15.30

Itämeripäivän yleisöopastuksilla majakkalaiva Kemiin voi tutustua oppaan johdolla. Kierroksilla perehdytään aluksen arkeen ja lisäksi havainnoidaan meriympäristöä. Opastukset alkavat laiturilta ja sisältyvät pääsymaksuun. Ryhmään mahtuu 20 henkilöä. Opastukset on suunnattu itsenäisille kävijöille, ei ennakkovarauksia.

Opastus liittyy John Nurmisen Säätiön käynnistämään jokavuotiseen juhlapäivään meren kunniaksi. Itämeripäivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme ja tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi.

Kulttuuriympäristöpäivien yleisöopastus jäänmurtaja Tarmolla

1.9. klo 12–13

Tarmon tämän kesän viimeinen yleisöopastus liittyy Euroopan kulttuuriympäristöpäivien Reitit ja risteykset, väylät ja verkostot -teemavuoteen. Opastuksella perehdytään 117-vuotiaan höyryjäänmurtajan arkeen ja dramaattisiinkin vaiheisiin. Kierros alkaa laiturilta ja sisältyy pääsymaksuun. Ryhmään mahtuu 20 henkilöä. Opastus on suunnattu itsenäisille kävijöille, ei ennakkovarauksia.