MM Kotkamillsin arkittamo on yli 30 miljoonan euron investointi

Julkaistu 27.08.2024

MM Kotkamillsin tehtaalla on käynnistynyt uusi arkittamo, jossa on kaksi huipputekniikalla varustettua arkkileikkuria ja niihin liittyviä automatisoituja prosessivaiheita. Tämä yli 30 miljoonan euron investointi kartongin jatkojalostukseen vahvistaa MM Kotkamillsin kilpailukykyä kartonkiarkkien toimittajana Euroopan kartonkimarkkinoilla.
MM Kotkamills on toimittanut aikaisemmin asiakkailleen kartonkiarkkeja yhteistyössä ulkopuolisten arkittamoiden kanssa ja tätä yhteistyötä tehdään oman arkituksen ohella myös jatkossa.

Arkittamon virallisia avajaisia vietettiin 27.8. Avajaisiin oli kutsuttu rakennusprojektissa mukana olleita henkilöitä Kotkan kaupungilta, yhteistyökumppaneilta ja MM Kotkamillsiltä. Avajaisnauhan leikkauksen suorittivat Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö ja MM Kotkamillsin hallituksen puheenjohtaja Niilo Pöyhönen.

Avajaisnauhan leikkauksen suorittivat Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö ja MM Kotkamillsin hallituksen puheenjohtaja Niilo Pöyhönen. (Kuva: Jukka Koskinen)

”Kotkan kaupunki iloitsee tästä merkittävästä investoinnista, jonka itävaltalainen MM Group -konserni on toteuttanut kaupungissamme sijaitsevaan kartonki- ja paperitehtaaseen. Aikoinaan kaupunki on rakentunut kyseisen tehtaan ympärille ja se on luonut alueellemme elinvoimaa jo yli 150 vuotta. On erittäin hienoa, että tämä jatkuu yhä edelleen. Uusi arkittamoinvestointi vahvistaa aluettamme ja tuo mahdollisuuksia sekä uskoa myös muille toimijoille”, toteaa Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö.

”Uusi arkittamomme ja sen moderni tekniikka mahdollistaa kartonkirullien automaattisen käsittelyn tuotannosta arkitukseen. Pystymme palvelemaan asiakkaitamme nopeammin ja varmistamaan kartongin laadun yhä paremmin, koska arkitus tapahtuu tuotannon yhteydessä eikä kartonkirullia tarvitse kuljettaa tehtaan ulkopuolelle arkitettavaksi”, kertoo arkittamohankkeessa aktiivisesti mukana ollut MM Kotkamillsin hallituksen puheenjohtaja Niilo Pöyhönen.

”Nyt myös arkkileikkauksessa syntyvä kartonkihukka saadaan kierrätettyä vaivattomasti takaisin kartongin valmistusprossiin, mikä tukee integraattimme keskeistä toiminta-ajatusta edistää kiertotaloutta käyttämällä tuotannon sivuvirtoja ja hyödyntämällä mahdollisimman tehokkaasti kuituja raaka-aineenamme”, jatkaa toimitusjohtaja Päivi Suutari.

MM Kotkamillsin arkittamo työllistää noin 30 henkilöä.