Kymi Sinfoniettan syyskausi käynnistyi operettisävelin

Julkaistu 07.08.2024

Kymi Sinfoniettan syyskausi käynnistyi 14. ja 15. elokuuta Kotkassa ja Kouvolassa: kysytty sopraano Mari Palo ja baritoni Tiitus Ylipää hyppäsivät operetin ja oopperasävelten vietäviksi kapellimestari Aku Sorensenin johdolla.

Lauantaina 24.8. koittaa odotettu hetki: Kymi Sinfoniettan muusikot esiintyvät Samuli Edelmannin Vaiheet-konsertissa mm. taiteellisen partnerinsa Jukka Perkon kanssa Helsingin juhlaviikoilla. Orkesteri sai kutsun esiintymään juhlaviikoille perustuen aikaisempaan yhteistyöhönsä Edelmannin ja Perkon kanssa.

Lisätiedot ja liput: Helsinkifestival.fi

Taiteellisten partnereiden inspiroimat konsertit

Orkesterin taiteelliset partnerit Topi Lehtipuu ja Jukka Perko ovat tuoneet mielenkiintoisia projekteja Kymenlaaksoon: Perko ja rakastettu pianisti Iiro Rantala kutsuvat yleisön menneiden aikojen Venetsiaan myönteistä energiaa pursuavissa Veneziana!-konserteissa syyskuun alussa. Syyskuussa kuultava Lehtipuun ja lahjakkaiden laulusolistien tähdittämä ”Englantilaista rakkautta” -konsertti ammentaa aineksia oopperoista, Shakespearen kirjallisuudesta ja antiikin rakkaustarinoista. Mielenkiintoinen on myös Lehtipuun toinen konsertti lokakuun puolivälissä: sopraano Helena Juntunen ja tunnettu näyttelijä Anna Paavilainen ovat käsikirjoittaneet jännittävän tositarinaan pohjautuvan draamallisen konsertin ”Miss N. – Sopraanon stalkkaaja!”.

Huippuvierailijoita, Tuure Kilpeläisen vierailu, sävellyskilpailun finaalikonsertit, suomalaista musiikkia ja elokuvateemainen joulukonsertti

Elokuun lopun konsertissa klassismin tyylikauden mestareiden jalanjäljillä ovat orkesteri ja sen neljä omaa muusikkoa. Syyskuun lopun ”Romantiikan kirkkautta” -konserteissa solistina hurmaa kanadalaisviulisti Blake Pouliot, joka on tuttu konserttiyleisöille Atlantin molemmin puolin, kapellimestarina on Jascha von der Goltz. Laulaja-lauluntekijä Tuure Kilpeläinen suuntaa sinfoniakiertueelle ympäri Suomea ja hänen lämpimästä lavakarismastaan nautitaan myös Kymi Sinfoniettan solistina.

Yksi syyskauden kansainvälisistä kohokohdista on yhden maailman suurimpiin lukeutuvan sävellyskilpailun, V Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun finaalikonsertit Kouvolassa 14.11. ja Kotkassa 15.11. Aineksina on nimekäs tuomaristo, upeat monipuoliset finaaliteokset ja solistit, YLE:n suora radiointi, palkintojenjako ja taitavat orkesterimuusikot. Ernest Martínez Izquierdo johtaa ja Jussi-Pekka Rantanen juontaa konsertit, solisteina ovat pianisti Joonas Ahonen ja huilisti Kaisa Kortelainen.

Marraskuun lopussa Kymi Sinfonietta saa vieraikseen kapellimestari József Hársin ja huipputrumpetisti Gábor Tarkövin. Upeassa itsenäisyyspäivän viikon konsertissa kuullaan säveliä suomalaisesta nuottiaarteistosta ulottuen Merikannon lauluista Sibeliuksen säveliin unohtamatta Gabriel Kivivuori Serenon uuden teoksen kantaesitystä. Joulukuulle ajoittuu vielä Kymi Sinfoniettan oman soittajiston piristävä konsertti ”Kahdeksikon leikkiä”. Syyskausi päättyy kapellimestari Marjo Riihimäen johdolla elokuvateemaiseen joulukonserttiin, jossa solistina on loistava sopraano Angelika Klas.

Lipunmyynti lähtenyt mukavasti liikkeelle – lisämaustetta syksyyn tuo uusi ystäväyhdistys

Syyskauden lipunmyynti on lähtenyt mukavasti liikkeelle niin yksittäisten lippujen kuin kausikorttienkin osalta. Uutta maustetta Kymi Sinfoniettan ja kuulijoiden väliseen vuorovaikutukseen tuo orkesterin ystävien perustama Kymi Sinfoniettan Ystävät ry. Ystäväyhdistyksen perustaminen oli merkittävä asia myös orkesterille, se on ollut pidempiaikainen haave. Orkesteri kokee erittäin tärkeäksi, että kuulijoiden ja orkesterin välillä on vahva side ja yhdistys vahvistaa tätä yhteyttä entisestään.

Joihinkin syyskauden konsertteihin sisältyy myös taiteilijatapaamisia, joissa yleisö pääsee kohtaamaan esiintyjiä ja kuulemaan mielenkiintoisia yksityiskohtia mm. teosten taustoista. Lisätietoja näistä tilaisuuksista löytyy orkesterin verkkosivulta.

Lisätiedot: Kymisinfonietta.fi

Kymi Sinfoniettan Ystävät ry: Kymisinfoniettanystavat.yhdistysavain.fi

Kymi Sinfoniettan kausiesite (pdf-tiedosto)

Kuvassa kuvia Kymi Sinfoniettan syksyn esiintyjistä.