Kymi Sinfoniettan syyskausi avataan tällä viikolla – myönteistä energiaa operettikonsertissa

Julkaistu 13.08.2024

Kymi Sinfoniettan syyskausi avataan tällä viikolla operetti- ja oopperasävelin yhdessä säteilevien ja karismaattisten taiteilijoiden kanssa, konsertit soivat keskiviikkona 14.8. klo 19 Kotkan konserttitalolla ja torstaina 15.8. klo 19 Kuusankoskitalolla.

Konsertin solistit ovat oman alansa huipputaitajia: Mari Palo on yksi kysytyimmistä suomalaissopraanoista kotimaisilla ja kansainvälisillä estradeilla ja baritoni Tiitus Ylipää yksi lupaavimmista nuorista oopperalaulajistamme. Nämä monipuolisuudestaan tunnetut laulajat hyppäävät operetin ja oopperasävelten vietäviksi Kaliforniasta kotoisin olevan kapellimestari Aku Sorensenin johdolla.

Säveltäjänimien joukosta löytyy Mozartin, Lehárin ja Straussin kaltaisia operetin ja oopperan jättiläisiä. Operettisävelet ovat olleet aina lähellä Kymi Sinfoniettan ystävien sydäntä, mikä lupaa upeaa tunnelmaa konsertti-iltoihin.

Mukana Kouvolan taiteiden yössä perjantaina

Kouvolan kaupunki järjestää Taiteiden yö -tapahtumassa tämän viikon perjantaina 16.8. taide- ja kulttuuriohjelmaa Kouvolatalolle ja sen puistoon. Kymi Sinfonietta osallistuu tapahtumaan mukaansatempaavalla esityksellä: orkesterin jousikvintetillä ja lyömäsoittajalla on tuomisinaan suureen suosioon noussut Mozartista Aviciihin -produktio, joka kuullaan Kouvolatalon Simelius-salissa klo 17.

Viihdyttävääkin viihdyttävä ohjelma ulottuu Mozartin klassisesta tuotannosta nykyajan suosituimpiin pop-hitteihin. Oman aikakautensa hittejä on esitykseen poimittu mm. Mozartilta, Ed Sheeranilta, Michael Jacksonilta.

Kokonaisuuden juontajana ja laulajana toimii Mikkomarkus Ahtiainen Kotkan kaupunginteatterista. Orkesteri esittäytyy samalla tapahtumassa omalla pisteellään, jossa voi mm. ostaa lippuja syyskauden konsertteihin – saattaapa mukana olla myös lippuarvontakin.

Lisätiedot ja liput: Kymisinfonietta.fi

Kuvassa Tiitus Ylipää mustassa kauluspaidassa.
Tiitus Ylipää