Kotkassa kaupunginjohtajan vaali syksyllä

Julkaistu 26.08.2024

Kotkan kaupunginjohtajan virka tulee hakuun syksyn aikana.
Kaupunginvaltuusto päätti antaa kaupunginhallituksen tehtäväksi käynnistää välittömästi kaupunginjohtajan valintaa koskevan hakuprosessin.

Valtuusto päätti lisäksi, että kaupunginjohtaja valitaan toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen ja että kaupunginjohtajan kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä käytännön perehtyneisyys kunnallishallintoon.

Kotkan nykyisen kaupunginjohtajan Esa Sirviön seitsemän vuoden määräaikainen virkasuhde päättyy 30.4.2025.

Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto suorittaa kaupunginjohtajan virkavaalin 14.10.2024 tai 11.11.2024.

Asemakaavan muutos Mussalossa

 Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös asemakaavan muutoksen Mussalon teollisuusalueella.

Alueella toimii useita yrityksiä ja alueena se on merkittävä työllistäjä Kotkassa. Viimeisen vuosikymmenen aikana on perinteinen metsäteollisuus sekä sataman toimintaa tukeva perinteinen mekaaninen teollisuus korvaantunut suurelta osin vihreään siirtymään luokiteltavalla teollisuudenalalla.

Erilaiset vihreän siirtymän teolliset hankkeet tuottavat mm. biomateriaaleja eri käyttötarkoituksiin, lannoitteita sekä uusiutuvia polttoaineita energiateollisuudelle ja liikenteelle.
Nyt tehdyllä kaavamuutoksella pyritään muodostamaan teollisuustontti, joka mahdollistaa perinteisen teollisuuden lisäksi vihreän siirtymän teollisuudeksi luokiteltavan toiminnan. Moni vihreän siirtymän teollisuuslaitos vastaa nykyisen tulkinnan mukaan käyttötarkoitukseltaan paremmin kemianteollisuutta, kuin perinteistä teollisuutta.
Tästä syystä asemakaavamuutoksella tarkastellaan teolliseen toimintaan merkityn alueen muuttamista monipuolisemman käytön mahdollistavaksi kemianteollisuusalueeksi.

Kaupunginvaltuuston esityslista on luettavissa osoitteessa www.kotka.fi/esityslistat