Meripäivien paikallisliikenteessä paljon lisävuoroja – myös lähimaksu käytössä

Julkaistu 24.07.2024

Tämän vuoden Meripäivillä on jälleen Kotka-Hamina-Pyhtää -alueen paikallisliikenteessä paljon lisävuoroja.

”Lisävuoroja on etenkin iltamyöhään keskustasta eri suuntiin, mutta myös vuoroja keskustaan on lisätty normaaleihin kesäaikatauluihin nähden muun muassa Santalahdesta sekä Pyhtäältä”, kertoo Kotkan kaupungin joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen.

Meripäivien ajan normaalivuorot sekä lisävuorot näkyvät Kotkan seudun reittioppaassa sekä nettisivuilla. Reittiopas löytyy Waltti Mobiili-sovelluksesta sekä osoitteesta kotka.digitransit.fi
Myös Kotkan painetuissa kesäaikatauluissa näkyvät Meripäivien aikaiset lisävuorot erillisellä aukeamalla vihkon loppupuolella.  Lisäksi keskeisillä keskustan pysäkeillä on päiväkohtaisia pysäkkiaikatauluja Meripäivien aikana.

”Kauppatorin ja Kotkan kirkon pysäkeillä on myös sähköiset näyttötaulut, jotka näyttävät pysäkille saapuvat seuraavat bussit”, kertoo Partanen.

Meripäivien aikaiset bussireitit

Viime vuoden Meripäiviin nähden huomioitavaa on myös muutokset bussien reiteissä keskustassa.

Keskustaan saapuvat bussit tulevat suoraan linja-autoasemalle. Linja-autoasemalta voi jatkaa Kauppatorille millä tahansa keskustasta lähtevällä bussilla linjoja 6, 90 ja 98V lukuun ottamatta. Linja-autoaseman lähtölaitureilta lähtevät vuorot löytyvät reittioppaasta pysäkkikoodilla K18.

Keskustasta lähtiessä bussit ajavat pääsääntöisesti Satamakadun ja Kirkkokadun kautta, jolloin kyytiin pääsee Kauppatorin sekä Kotkan kirkon pysäkeiltä normaaliin tapaan.

”Poikkeuksen linja-autoasemalta lähtöreitissä tekevät Suulisniemen suunnan linja 6 sekä Pyhtään suunnan linjat 90 ja 98V, jotka ajavat linja-autoasemalta suoraan Kotkantielle. Näillä linjoilla 6, 90 ja 98V on käytössä kirkon kohdan Kotkankadun pysäkki K7, jolla puolestaan ei pysähdy muut linjat”, kertoo Partanen.

Kaikki reitit sekä reittiehdotukset lähtö- ja päätepisteen mukaan löytyvät Kotkan seudun reittioppaasta, josta voi katsoa pysäkkikoodin avulla myös pysäkkiaikatauluja.

”Erityispiirteenä reiteissä on myös se, että lähellä Satama Areenaa olevan Ruukinkadun ja Satamakadun risteyksessä olevan pysäkin K16 kautta kulkevat kaikki keskustasta lähtevät bussit, poikkeuksena em. linjat 6, 90 ja 98V”.

Myös kaupunkipyöräasemien sijainnissa on pieniä poikkeuksia Meripäivien aikaan.

”Kaupunkipyöräasemat, ja niillä olevien pyörien määrä, näkyy reittioppaassa”, vinkkaa Partanen.

Lähimaksu käytössä ja sähköbusseja liikenteessä

Paikallisliikenteen viime aikojen uudistukset näkyvät myös Meripäivien aikana.

”Viime vuoden Meripäiviin nähden yksi keskeinen matkustusta helpottava uudistus on se, matkan voi maksaa nyt myös lähimaksulla”, kertoo Partanen.

Ryhmän ollessa liikkeellä on huomioitavaa, että lähimaksulla voi maksaa vain yhden ihmisen matkan. Lähimaksun lisäksi muita maksutapoja ovat käteinen, erilaiset mobiililiput (mm. Waltti Mobiili-sovellus) sekä Waltti-matkakortti.

”Toinen näkyvä uudistus on se, että liikkeellä on nyt myös sähköbusseja. Tällä hetkellä kaupunkiliikenteessä on käytössä viisi sähköbussia”, kertoo Partanen.

”Kaupunkibussien vaihtuminen Kotkassa dieselkäyttöisistä autoista sähköbusseihin on ollut käynnissä toukokuun lopusta lähtien. Vaihtumisaikataulu on hieman viivästynyt toukokuussa ilmoitettuun nähden, mutta asia onneksi etenee koko ajan. Lähiviikkoina tänne on tulossa taas lisää sähköbusseja”.