Kotkan Meripäivät alkaa tänään – paraati on yksi avajaispäivän odotetuimpia hetkiä

Julkaistu 24.07.2024

Kotkan Meripäivät alkaa tänään keskiviikkona. Tapahtuma-alue aukeaa klo 12 ja se on auki aina klo 03 asti. Torstaista lauantaihin Meripäivät aukeavat klo 10. Avajaispäiväksi luvataan helteistä keliä ja väkeä odotetaan Meripäiville runsaasti.

Avajaispäivän varmasti odotetuimpia ohjelmanumeroita on Meripäivien avajaisparaati. Paraati alkaa klo 18 ja kulkee kahden edellisvuoden tapaan Kymenlaaksonkatua pitkin Papinkadulle ja päättyy Itäkadulle. Paraatia seuraamaan tulevien kannattaa lähteä ajoissa liikkeelle ja suosia julkisia kulkuneuvoja. Järjestäjä toivoo kärsivällisyyttä liikenteeseen, sillä kulkuväylät voivat ruuhkautua.

Meripäivien avajaisia vietetään totutusti heti paraatin jälkeen. Avajaiset pidetään Kotkan Kauppatorilla, jossa on tänä vuonna paikallisten yrittäjien yhdessä järjestämä Toriareena-kokonaisuus. Avajaisissa julkaistaan mm. tämän vuoden neuvospari sekä paraatin voittaja.

Myös Lasten Meripäivät alkaa keskiviikkona. Lasten Meripäivien tapahtuma-alue on keskiviikkona auki klo 15–17. Muina päivinä alue on auki klo 10–18. Myös Kotka-lavalla on ohjelmaa heti avajaispäivänä klo 13 alkaen aina iltaan saakka. Meripäivien koko ohjelma löytyy osoitteesta www.meripaivat.com

Lämpimästi tervetuloa Meripäiville!