Kymenlaakson museoviikolla esillä maakunnan värikäs menneisyys

Julkaistu 31.05.2024

Kymenlaakson ihka ensimmäistä Museoviikkoa vietetään 4.–9.6. ja jo 2.–3.6. päästään nauttimaan etkoista. Samalla moni vain kesällä toimiva museo avaa ovensa uuteen kauteen. Kesäinen viikko tarjoaa sykähdyttävää nähtävää ja koettavaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Kannattaa kiertää tutustumassa Kymenlaakson monipuoliseen museotarjontaan!

Museoviikkoon osallistuu reilut kymmenen kohdetta kautta koko Kymenlaakson, ja ohjelmaa on toteuttamassa myös monia yhteistyötahoja. Luvassa on mm. luentoja villiyrteistä ja mindfulnessista, yhteislaulua, askartelua, talkoita, kyläkävelyitä, radioamatööritoiminnan esittelyä ja kehräystä.

Näyttelyissä pääsee tutustumaan mm. Kymenlaakson ainutlaatuiseen metsäteollisuuteen, mytologiaan ja myyttiseen metsätarustoon sekä kuninkaallisiin kissoihin. Vastausta etsitään myös siihen, onko nainen aina vääränlainen.

Museoviikko ei ole vain yhden kesän juttu, vaan sitä vietetään tästä lähtien aina kesäkuun alussa. Kymenlaakson museoiden yhteinen toiminta kootaan Meiän museot -nimen ja logon alle, ja jatkossa yhteistyön tunnistaa aina tuosta ilmeestä.

Kymenlaakson ensimmäisen Museoviikon ohjelma kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta https://www.kotka.fi/vapaa-aika/museo/paikallismuseot/meian-museot-kymenlaakson-museoviikko/