Kotkan torin kehittäminen jatkuu – kesälle uusia toimijoita

Julkaistu 14.05.2024

Kotkan kauppatorin kehittäminen jatkuu. Yhteisterassi laajenee, torille on tulossa tälle kesälle uusia toimijoita, tapahtumia ja torilavalla kuullaan monipuolisesti musiikkia.

Edellisenä kesänä koeponnistettu torin yhteisterassin laajenee ja viime kesältä tutut Torikahvila, FC KTP ja Street Food Factory jatkavat yhteisterassilla. Lisäksi toimijoihin liittyy huhtikuussa kauppatorille avautuneen ruokaravintola Tori Steak & Pizzan yrittäjät.

”Tietenkin halusimme mukaan yhteisterassiin. On kaikkien etu, että teemme yhdessä ja isommin palveluja sekä ohjelmaa niin kaupunkilaisille, kuin matkailijoille”, kommentoi Tori Steak & Pizzan yrittäjä Kimmo Alpiranta.

Kotkan kauppatorin yhteisterassi avataan kesän avauksessa lauantaina 18.5. Yhteisterassin toimesta torilavalla on kesän aikana tarjolla musiikkia monen makuun usean ilmaiskonsertin muodossa. Lavalle nousevat kesän aikana mm. Kuokkavieraat, Clifters ja Primo.

Tori saa tänä vuonna mukaan toisenkin uuden yrittäjän, kun Pub Albert ja Pub Eduard-ravintola laajentaa toimintaansa avatessaan Einsteinin Kesäkonttorin torille kesäkuussa. Kesäkonttori tekee yhteistyötä viereisen At Loei Thai Food Stationin kanssa tarjoamalla yhteisiä istumapaikkoja asiakkaille.

”Ollaan myös toisella puolella keskustaa ihmisten saavutettavissa ja saadaan mukava kesäterassi muiden palveluiden lähelle. Kivijalkayrityksessämme ei ole mahdollisuutta tehdä isoa terassia, joten ratkaisuna oli tämä. Viihtyisälle konttorille tulee raikkaan juomavalikoiman lisäksi myös Edusta ja Allusta tuttuja ruokia tarjolle, mutta myös ripaus grillikioskia, koska se kulttuuri on ollut hiipumaan päin. Meiltä on näitä asioita pyydetty ja kyselty ja yritetään vastata toiveisiin”, toteaa yrittäjä Miika Porkka.

Kesäkuun alussa torille avautuu Telian Recycled kontti, jossa pääsee tutustumaan Telian tuotteisiin ja palveluihin. Kontti on kierrätettyyn merikonttiin rakennettu minikokoinen myymälä, jossa asiantunteva henkilökunta palvelee kesä-heinäkuun ajan.

”Haluamme palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla ja mielestämme Kotkan tori on tähän paras paikka. Olemme avanneet keväällä Pasaatiin myös uuden myymälän ja uskomme että paikallisessa tekemisessä on paljon hyötyä asiakkaillemme”, kertoo Mikko Sipiläinen Telialta.

Kauppatorille ovat jo palanneet talvitauolta tutut torikauppiaat; Husu kukkien ja Hokkasen puutarha kasvisten, vihannesten ja marjojen kanssa. Kivikylän Kotipalvaamon myyntiauto palvelee asiakkaita torilla joka torstai. Ilman lämmetessä jäätelökioski, Kotkan Leipä ja vaatemyyjät palvelevat torikävijöitä. Satokauden alkaessa marjamyyjät palaavat viime kesältä tutulle paikalle Pasaatin sisäänkäynnin lähettyville. Suunnitteilla on myös kalanmyyntipiste torille.

Perinteiset kuukausimarkkinat jatkavat tutulla paikalla joka kuun ensimmäisenä torstaina.

”Kauppatori on avoinna joka päivä ja kuka vaan voi olla torikauppias. Reippaasti vain yhteyttä Kotkan Kauppatiehen, kysy lisää ja varaa paikkasi. Lauantaisilla peräkonttikirppiksillä pääsee myymään esimerkiksi varastojensa aarteita taikka omia käsitöitä. Peräkonttikirppikset käynnistyvät 25.5.”, kannustaa Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Niina Härkönen.

”Saimme viime kesältä positiivista palautetta yhteisterassista ja on ihanaa, että tori nähdään houkuttelevana kohtaamis- ja kauppapaikkana. Hienoa on, että saadaan mukaan uusia yrittäjiä ja näin palvellaan asiakkaita entistä paremmin. Kauppatorilla on luvassa monipuolinen kattaus, kaikki torille!”, Härkönen iloitsee.