Karhulan uimahalli pyritään avaamaan maanantaina 20.5.

Julkaistu 10.05.2024

Karhulan uimahalli pyritään avaamaan rajoitetuin ja poikkeavin sauna- ja pesutiloin maanantaina 20.5. Uimahallin avaaminen edellyttää erityisesti pukuhuonetiloissa edelleen havaittujen savuhajuhaittojen poistumista. Itse allastilojen osalta hajunpoisto on edistynyt ja niiden käytettävyysennuste on hyvä. Savuhaitat johtuvat kolmen viikon takaisesta miesten saunan palosta.

Karhulan uimahallin avaaminen 20.5. mahdollistaisi ainakin osittain Katariinan hallille kaavaillut hallin käytettävyyden varmistavat huoltokorjaukset kesäkuussa ennen maauimalakauden alkua ja ennen Karhulan hallin isompaa korjaushanketta 17.6. alkaen.

”Maauimalakauden avausta saatetaan siirtää joitakin päiviä kesäkuun alusta eteenpäin Katariinan huoltokorjausten mahdollistamiseksi. Maauimala on kuitenkin avoinna alkuperäisen suunnitelman mukaisesti elokuun loppuun saakka”, kertoo liikuntajohtaja Tommi Lanki.

Karhulan uimahallilla suoritettiin tänään kaupungin toimitilahallinnon, liikuntapalveluiden ja terveystarkastajien yhteinen katselmus hallin avaamismahdollisuuksien selvittämiseksi. Kiinteistöön on sovittu ensi viikon keskiviikolle 15.5. seuraava katselmus, jossa ratkaistaan, ovatko hallissa edelleen jatkuvat toimenpiteet tuottaneet riittäviä tuloksia ja ovatko käyttöön osoitettavat tilat kokonaisuudessaan terveysturvallisia ja asiakkaille avattavissa.