Muutoksia veneiden talvisäilytykseen

Julkaistu 24.04.2023

MM Kotkamillsin toiminta laajenee uusien investointien myötä ja tila tehtaan tontilla on käytettävä aiempaa tarkemmin. MM Kotkamills on vastikkeetta antanut käyttöön Kotkan kaupungille veneiden talvisäilytykseen Kuusisen aallonmurtajan suojissa olevan alueen, joka jatkossa tarvitaan tehtaan käyttöön. Laajuudeltaan noin 7000 m2 suuruinen alue on palvellut veneilyä usean vuosikymmenen ajan. Talvisäilytyskentän toinen puolisko on kaupungin omistuksessa, ja tämä alue jää edelleen talvisäilytyskäyttöön.

”Tehtaalla on tarvetta kasvattaa sekä tuotanto- että varastotiloja. Vaikka tehdasalue on laaja, käytettävissä olevasta tilasta on puutetta. Tilojen järjestely ja muutos on jatkuvaa.”, kertoo MM Kotkamillsin investointijohtaja Jan Lousa.

Talvisäilytysalueen muutos on ollut esillä Kotkan kaupungin ja MM Kotkamillsin yhteistyöpalaverissa alkuvuodesta, ja kaupunki on etsinyt talvisäilytykseen sopivia korvaavia alueita. Tarkoitukseen sopivaa tilaa on löytynyt muun muassa Metsolan talvisäilytysalueen tuntumasta sekä Kukkalahdesta. Tulevista muutoksista on keskusteltu alueella nykyisin veneitä säilyttävien Kotkan Pursiseuran ja Kotkan Moottoriveneseura ry:n kanssa. Seurat ovat pitäneet korvaavaa järjestelyä käyttökelpoisena. Kaupunki on ryhtynyt toimenpiteisiin, joilla uudet alueet saadaan käyttöön seuraavaa talvisäilytyskautta varten. Seurat ja kaupunki sopivat yhdessä jäljelle jäävän talvisäilytysalueen käytön järjestämisestä.

Kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannosen mukaan ”Veneiden talvisäilytyksen kokonaisuutta suunnitellaan edelleen, ja pyrimme löytämään toimivan ratkaisun pidemmäksi aikaa. Lähivuodet näyttävät, miten tätä uutta järjestelyä on tarvetta edelleen kehittää.”

Veneilijöiden on hyvä huomata, että talvisäilytyksestä poistuva alue tulee tyhjentää kesän aikana, jotta alue saadaan viimeistään syyskuun alusta uuteen käyttöön. Kotkan kaupunki ja veneilyseurat laativat yhdessä ohjeistuksen veneilijöille. Ohjeistus vanhan alueen tyhjentämisestä ja uusista järjestelyistä valmistuu toukokuun aikana. Kaupunki painottaa, että uudet talvisäilytysalueet tarvitsevat vielä valmistelutöitä paikan päällä. Siksi alueille ei saa siirtää ennakkoon mitään tarvikkeita. Aikataulut ja käytettävissä olevat paikat tarkennetaan veneilyseurojen kautta saataville tulevissa ohjeissa.