Kotkansaarelle uimaranta (ID 112)

Julkaistu 01.09.2022

EI JATKOON

Kotkansaarelle kunnollinen uimaranta Mansikkalahteen/Katariinanniemeen. Suuri vaikutus saataisiin aikaiseksi jo pienellä kehittämistyöllä (rannan siistiminen kaisloista keväisin, uuden hiekan tuominen, rampin lisääminen apuvälineitä käyttäville, hiekkarannan pidentäminen).

Idean hyödyt

Monet turistit ovat Saarella kysyneet tietä Kotkan lähimmälle parhaalle uimarannalle (mikä löytyy Santalahdesta, bussien ulottumattomista ja jää monelta matkailijalta kokematta). Sen lisäksi kaikki (autottomat) saarelaiset tunkevat uimaan pieneen Mansikkalahteen. Hellekesät ovat täällä jäädäkseen, joten ehdottaisin, että Kotkansaarelle tehtäisiin kunnon uimaranta, eli todennäköisimmin Mansikkalahtea tai Katariinanniemeä voisi kehittää niin, että kuumimpinakin päivinä rannalle voisi mennä tunneiksi nauttimaan, ja ranta myös näyttäisi houkuttelevalta. Rannat ovat hyviä paikkoja kaiken ikäisille nauttia kesästä, ja päästä pakoon kuumista asunnoista. Nyt Mansikkalahden ranta on meluinen ja pieni, eikä juurikaan houkuttele viettämään kesäpäivää rannalla. Rannalta löytyy nyt myös pieni kioski, ja pienin muutoksin rannan vetovoimaisuutta saisi lisättyä, ja sitä kehtaisi mainostaa.

Vastaus

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin osallistuvaan budjetointiin. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen Osbun arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit.

Uuden uimarannan toteuttamiskustannukset ylittävät Osbun budjetin. Lisäksi siitä aiheutuu jatkuvia kustannuksia tulevaisuudessa. Tästä syystä ideaasi ei voida toteuttaa Osbun yhteydessä.