Pääministeri Sanna Marin vieraili Kotkassa

Julkaistu 29.05.2021

Pääministeri Sanna Marin vieraili Kotkassa lauantaina 29. toukokuuta.

Marin tapasi päivän aikana Kotkan kaupungin virka- ja luottamusmiesjohtoa sekä Kymsoten johtajaylilääkärin ja tutustui Kotkamills Oy:n toimintaan. Lisäksi pääministeri osallistui haastatteluun, joka striimattiin suorana Kotkan kaupungintalosta Facebookiin.

Kotkan kaupunginjohto esitteli tapaamisessa pääministerille kaupungin ajankohtaisia elinkeino- ja muita kärkihankkeita. Esillä olivat mm. mittavat Kotkan investoinnit tapahtumakeskukseen ja Xamkin kampukseen, uusiin kouluihin ja palveluihin, liikenneinfraan sekä teollisuusinvestointien vaatimiin maa-alueisiin.

Lisäksi muistutettiin siitä, että Kotkassa ja seudulla on luotu kilpailukykyiset edellytykset UPM:n biojalostamoinvestoinnille sekä kansallisen akkuklusterin kasvualustalle.

Pääministerille esitettiin toivomus valtion tuesta kaupunkien investoinneille, liikenneinfraan sekä työvoiman liikkuvuuteen. Lisäksi Kotkan johto korosti sitä, että väylämaksujen poistaminen on tarpeen HaminaKotka sataman ja koko Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi.

Keskusteluissa puhuttiin myös Kymenlaakson keskussairaalan laajasta ympärivuorokautisesta päivystyksestä, joka on koko Kymenlaakson soten toimivuuden kannalta tärkeä.

Kaupunginjohtaja Esa Sirviö esitteli pääministeri Sanna Marinille Kotkan kaupungin kannalta tärkeitä hankkeita.
Pääministeri Sanna Marinin vierailua olivat isännöimässä mm. kuntaministeri Sirpa Paatero ja Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sami Virtanen.