Kotkanpesä – kävelyreitti Kotkansaaren ympäri (ID #254)
Julkaistu 21.04.2021EI JATKOON
Ajatuksena on luoda kävelyreitti Kotkansaaren ympäri. Koska reitistä muodostuu suurin piirtein ympyrä ja koska Kotkansaari jää sen sisälle, on nimenä Kotkanpesä sopiva. Kotkansaarella on useita ulkoilureittejä, lähinnä Sapokan ja Katariinan suunnalla. Tämän uuden reitin tarkoituksena on luoda yksi pitkä kävelyreitti, n. 10km, joka sopii myös vaikka juoksulenkille. Lisäksi reitti yhdistää jo olemassa olevat osuudet sellaisiin paikkoihin, jotka eivät ehkä ole niin tuttuja monille kävijöille. Reitti on hahmoteltu punaisella täällä: https://ibb.co/hZsqyQF
Reitin eri osuudet pystyy teemoittamaan: Kantasatamassa on Vellamo/XAMK, Kotka Millsin luona sekä Gutzeitintien paikkeilla näkee Kotkan sahahistoriaa, Sapokka ja Katariina ovat osa puistokotkaa, reitin luoteiskulma voitaisiin nimetä joutomaan Kotkaksi. Koska suuri osa reitistä on jo valmiina olemassa, ei isoja kustannuksia ole odotettavissa. Lähinnä tarkoituksena on yhdistää erilliset reitit yhdeksi kokonaisuudeksi. Joidenkin osuuksien infrastruktuuria pitäisi tosin parantaa, ja lisäksi opasteita ym. asentaa.
IDEAN HYÖDYT
Uusi kävelyreitti sopivilla teemoilla aktivoisi tavallisia ihmisiä ulkoilemaan. Lisäksi se luo yhtenäisen reitin Kantasataman ja Sapokan välille. Reittiä voisivat käyttää kävelijät, sauvakävelijät, koiranulkoiluttajat sekä muut ulkoilijat.
VASTAUS:
Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit
Ideaa ei voida toteuttaa, koska sen kustannukset ylittävät osallistuvan budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Reitistöjä ehdotettiin paljon ja saamme sitä kautta arvokasta tietoa käyttäjien toiveista. Ulkoilureitistöt toteutetaan kuitenkin suunnitelmallisesti huomioiden alueen kokonaispalvelut suhteutettuna alueen asukasmäärään. Infran parantaminen nostaa kustannuksia nopeasti ja tämän tyyppisissä palveluissa on myös ylläpitokustannuksia, jota osallistuva budjetointi ei kertaluonteisuutensa vuoksi huomioi.