Uusi frisbeegolfrata harrastelijoille (ID #89)
Julkaistu 30.03.2021EI JATKOON
Frisbeegolf on yksi tällä hetkellä kovimmin harrastajamääriään lisäävä laji Kotkassa ja koko Suomessa. Alueelta puuttuu kuitenkin helpohko 6-9 väyläinen harrastaja- ja junioritason rata. Ruonalan koulun ja Ruonalan hallin ympäristö toimisi monella tasolla hyvänä paikkana. Rata voitaisiin suunnitella yhteistyössä paikallisen frisbeegolfseuran kanssa. Kevään aikana radan suunnittelu. Kesällä radan valmistelu, jossa tulisi tehtäväksi väylien raivaus, heittopaikkojen teko ja korien pystytys. Syyskesästä radan käyttöönotto.
IDEAN HYÖDYT
Rataa voisi hyödyntää erityisesti kaupungin harrastaja- ja junioritason pelaajat. Lisäksi alueen koulut (Ruonala, Karhuvuori, Mussalo, Aittakorpi ja Langinkoski) saisivat hienon luonnonläheisen liikuntamuodon osaksi liikunnan opetusta. Osan radoista voisi hyvin toteuttaa myös esteettömiksi liikuntarajoitteisille. Hieno ja hyvin hoidettu rata tuo positiivista näkyvyyttä alueelle ja koko kaupungille. Yhteistyö lähialueen yrityksien kanssa sitoisi hanketta alueen yhteiseksi.
MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT
Paikallinen frisbeegolfseura Frisbeekotkat ry on varmasti mielellään mukana hankkeessa. Alustavan keskustelun perusteella idea sai seuran jäsenistössä suurta kannatusta. Kotkan Tennishalli Oy saattaisi myös innostua uudesta lajista tennishallin ympäristössä. Alueella on jo entuudestaan monta toimijaa (koulut, halli ja tennishalli) mikä helpottaa alueen käyttöä ja valvontaa. Alueelle on hyvät kulkuyhteydet ja siellä on hyvät parkkipaikat. Radan ylläpitoonkin on alueen monipuolisista toimijoista varmasti hyötyä.
IDEAN JÄTTI: Vesa Suuronen
VASTAUS:
Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit
Ideaa ei voida toteuttaa, koska kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Vaikka idea ei tällä kertaa etene osallistuvan budjetoinnin kautta, olemme saaneet arvokasta tietoa ja palautetta siitä, millaisia asioita Kotkaan toivotaan ja tarvitaan.